Formiranje kadrovskih odjela

Konzultantske usluge za novoosnovane tvrtke ili rastuće tvrtke koje žele formirati kadrovski odjel:
  1. Uvođenje radno pravne dokumentacije koja je usklađena sa poslovnim procesima i procedurama poslodavca
    1. zakonski obavezno i propisano 23 dokumenta, uz dodatnu dokumentaciju prema poslovnim zahtjevima poslodavca+ugovori o radu
    2. dokumentacija potrebna u procesu zapošljavanja, godišnji odmori, prava i obveze radnika, prava i obveze poslodavca, otkazivanje ugovora o radu
    3. Obračuni plaća, dodatci na plaću, varijabilni dio plaće, neoporezive naknade, porezno priznati troškovi
  2. Uvođenje Pravilnika o radu
  3. Uvođenje procesa u računovodstva plaća
  4. Edukacija managmenta i osoba koje će raditi na administrativno-kadrovskim poslovima

    U prvoj fazi  se ispituju  poslovni procesi i poslovni tijekovi i politika poslovanja Vaše tvrtke te priprema dokumentacije koja je usklađena sa potrebama poslovanja tvrtke.

    Usluga se sastoji od pripreme potrebne dokumentacije i konzultacija odgovorne osobe da upravljaju svojim kadrovskim odjelima u skladu sa poslovnim procedurama i zakonskim propisima u pitanjima rada, zapošljavanja i prekida radnog odnosa. Dokumentacija se dostavlja naručitelju u elektronskom obliku, prilagođena za korištenje u svakodnevnom poslovanju.

    Druga faza je edukacija managmenta i osoba zaposlenih u kadrovskom odjelu tvrtke klijenta. U ovoj fazi se osobe koje će nadalje upotrebljavati i koristiti dokumentaciju i kontrolirati procese primjene i same upravljati procesima, se ospobljavaju kako bi mogli ispravno i točno provoditi uvedenu dokumentaciju. Edukacija se sastoji od upoznavanja sa propisima i zakonima u RH (zakon o zdravstvenom osiguranju, zakon o mirovinskom osiguranju, zakon o zaštiti osobnih podataka, zakon o radu, zakon o porodiljnim i rodiljnim naknadama, zakon o računovodstvu, zakon o porezu na dohodak).

    Treća faza (opcionalno) je implementacija dokumentacije u poslovanje Vaše tvrtke. Implementacija se provodi nakon edukacije te se sastoji od uvođenja dokumentacije i procesa u poslovanje Vaše tvrtke.

    Četvrta faza (opcionalno) se odvija nakon završetka projektnog dijela suradnje, u periodu od 6-12 mjeseci, a u cilju ispravnog provođenja i unapređenja procesa rada u kadrovskim poslovima.